K1 i Boks

Rade Opačić ide stopama Ahmeda Krnjića: Ponajbolji svjetski teškaš nastupit će u Bugarskoj, čeka ga bivši FFC-ov izazivač za pojas

Rade Opačić

 Screenshot (youtube, One Championship)
27-godišnji srpski teškaš okušat će se protiv vrlo iskusnog Francuza

Brojni ONE-ovi borci rado bi nastupali puno češće nego im organizacija dopušta, a sigurni smo da je jedan od njih i srpski kickboksač Rade Opačić (19-6-0). Ponajbolji teškaš svijeta odradio je samo jedan nastup u prošloj kalendarskoj godini, a jednom je nastupio i u dosadašnjem tijeku ove godine. Taj nastup odradio je krajem prvog mejseca, porazivši Iraja Azizpoura jednoglasnom odlukom sudaca.

Rade trenutno nema ugovoren meč s ONE-om, a po uzoru na Ahmeda Krnjića, Rade Opačić aktivnost je potražio pod okriljem bugarske Senshi organizacije. Radi se o organizaciji koja rapidno raste, vlasnici ulažu velike novce i renomirana imena učestalo nastupaju na njihovim priredbama.

Rade Opačić također je renomirano ime u svijetu kickboksa, a svoj prvi nastup pod okriljem Senshija odradit će 6. srpnja (sedmi mjesec). Daniel Lentie bit će njegov protivnik. Oni nešto bolji poznavatelji kickboksa pamte Lentieja kao borca koji se krajem 2016. godine borio za FFC-ov pojas teške kategorije, ali Mladen Brestovac pokazao se nepremostivom preprekom za iskusnog Francuza. ‘‘Scorpion Sting‘‘ slavio je jednoglasnom odlukom sudaca.

Lentie iza sebe ima preko 70 profesionalnih kickboksačkih nastupa, a u ring je ulazio s brojnim poznatim imenima poput Zabita Samedova, Benjamina Adegbuyija, Catalina Morosanua i već spomenutog Brestovca. Lentie je prije tri dana proslavio 42. rođendan, ali i dalje je u jako dobroj fizičkoj formi i Opačić ga ne smije podcijeniti.

Senshi 22 event održat će se u Varni, a na velikoj priredbi nastupit će i Samo Petje, nekadašnji FFC-ov prvak lake kategorije. Slovenac je ranije ove godine nokautirao Vlada Trifa na Senshi 21 eventu, a uskoro ga čeka okršaj s opasnim Atanasom Bozhilovim. Ulog je europska titula u kategoriji do 75 kg.

Linker
06. rujan 2024 16:38