K1 i Boks

Eddie Hearn: ‘Ako Joshua večeras bude imao dobar nastup, svi će inzistirati na borbi protiv Furyja‘

 Anthony Joshua i Eddie Hearn

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Joshui puno toga ovisi o večerašnjem nastupu, a bilo kakva pobjeda mu vjerojatno neće biti dovoljna da uvjeri publiku nego će mu trebati dobar prekid

Vjerojatno se sjećate ultimatuma koje je Tyson Fury stavljao pred bivšeg prvaka Anthonyja Joshuu prije nekoliko mjeseci. U nekoliko navrata ga je silio da potpiše ugovor ‘‘do kraja dana‘‘ ili tjedna, na što Joshua i Hearn očekivano nisu pristali. Bilo je to ubrzo nakon drugog poraza od Usyka, tako da je Fury htio iskoristiti mentalno slomljenog Joshuu.

Meč tada nije bio ni blizu dogovora, a Hearn je danas rekao da bi mogao biti bliži nego ikad. Naime, Furyjevi pregovori protiv Usyka su propali, a kaže da ukoliko Joshua večeras protiv Franklina pruži dobar nastup, britanska publika će tražiti meč s Furyjem:

‘‘Mislim da ukoliko Anthony večeras pruži dobar nastup, mislim da će britanska publika će apsolutno inzistirati na borbi protiv Tysona Furyja. Ali sve ovisi o njegovom nastupu. Ako se bude mučio možda će se htjeti boriti s nekim u sedmom mjesecu, a onda ići na neku veliku borbu. Njega samo velike borbe zanimaju‘‘, rekao je Hearn za DAZN.

‘‘Što se tiče Tysona Furyja, njemu je sve oko novca. Znate, on je došao do stadija karijere gdje je ostvario sve što može ostvariti, tako da sad traži samo novac. Već smo rekli da bi protiv njega pristali na 60-40 raspodjelu honorara, tako da bi to trebalo samo realizirati. Moj najveći problem su velika usta, a njegov tim me često pita da prestanem pričati. No, sve je ovo irelevantno ako Joshua ne pobijedi večeras‘‘, dodao je.

Svima je već jasno da puno toga Joshui ovisi o večerašnjem nastupu. Ne samo da mora pobijediti, nego mora pokazati da uistinu još uvijek nije za mirovinu. Ukoliko pak izgubi, karijera mu je gotova.

Linker
05. srpanj 2024 23:40