K1 i Boks

Hoće li se ikada vratiti borbama? Darren Till ostao bez boksačkog debija u sedmom mjesecu, zamijenio ga bivši UFC-ov borac

Darren Till

 Screenshot (youtube, Ben Heath Podcast)
Nekoć ponajveća engleska MMA zvijezda čekat će boksački debi sve do 11. mjeseca

Više od godinu i pol prošlo je posljednjeg nastupa Darrena Tilla. Nekoć ogroman potencijal UFC-ove velter kategorije, posljednji nastup upisao je krajem 2022. godine. Dricus Du Plessis tada je porazio Tilla ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi i bila je to posljednja Tillova borba pod okriljem UFC-a.

Darren se borbama trebao vratiti 20. srpnja (sedmi mjesec) na boksačkom spektaklu u Arlingtonu. Mike Tyson i Jake Paul predvodili bi taj event, a Till je imao zakazan boksački debi protiv Julia Cesara Chaveza Jr.-a. Kao što već znate, Mike Tyson otkazao je svoj nastup, meč je pomaknut na 11. mjesec, a priredba je premještena u Tampu.

Mike Perry uskočio je kao zamjena za Mikea Tysona i Jake Paul neće ostati bez nastupa. Međutim, Darren Till ostao je bez svog nastupa i čekat će priredbu na kojoj će se nastupiti Mike Tyson i Jake Paul (15.11.).

‘‘Razgovarao sam sa svojim trenerom i pitao sam ga: ‘Koliko mi još motivacije treba da ostanem u dvorani?‘. Posljednjih 18 mjeseci sam u dvorani i doslovno samo radim na boksačkim vještinama. Trebao sam nastupiti na jednom od najvećih ‘cardova‘ u posljednjih desetak godina. Motivacija je bila tu, ali jednog dana samo sam se probudio i saznao iste vijesti koje ste i vi saznali. Čini se kako moram čekati do studenog (11. mjesec). Pod ugovorom sam s Most Valuable Promotions kućom, dakle, s Jakeom Paulom i njegovim timom. Ne znam gdje pronalazi mmotivaciju da ostanem u dvorani i dalje. Ali barem imam novi datum i nekakav cilj pred sobom.‘‘, rekao je Till za TalkSport MMA.

Pomalo je nejasno zašto su organizatori odlučili pomaknuti Tillov meč, ali zadržali su Cesara Chaveza mlađeg na ‘‘fight cardu‘‘. Nekadašnji WBC-ov svjetski prvak u srednjoj kategoriji borit će se 20. srpnja na priredbi u Tampi, ali ne protiv Darrena Tilla. Uriah Hall odabran je kao zamjenski protivnik, a Jake Paul i njegovi sunarodnjaci očito su procijenili kako Tillov meč žele sačuvati za event na kojem će nastupiti i Mike Tyson.

Till dakle na neki način ovisi o Mikeu Tysonu i njegovoj sposobnosti da odradi trening kamp i pojavi se na meču. Nadamo se da će se Tillu isplatiti čekanje.

Linker
27. lipanj 2024 23:41