K1 i Boks

Cristiano Ronaldo pomogao je Joshui u pripremama za Duboisa s jednim savjetom: ‘On mi je pričao o...‘

Joshua i Ronaldo

 Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Ronaldo i Joshua družili su se u Saudijskoj Arabiji u svibnju ove godine

Anthony Joshua otkrio je kako su mu savjeti Cristiana Ronalda pomogli u oporavku tijekom priprema za borbu protiv Daniela Duboisa.

Joshua, koji ima priliku postati trostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji, večeras će na Wembleyju stati nasuprot Duboisu, trenutnom nositelju IBF pojasa. Tijekom svoje karijere, Joshua je imao priliku susresti mnoge sportske legende, uključujući Ronalda, s kojim se povezao tijekom boksačkog događaja u Saudijskoj Arabiji, dok je pratio meč između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Ronaldo je, poznat po svojoj vrhunskoj fizičkoj pripremi, podijelio nekoliko korisnih savjeta s Joshuom, a najviše se zadržao na važnosti sna. Joshua je priznao da su mu upravo Ronaldovi savjeti o rutini spavanja pomogli da se osjeća bolje pripremljen nego ikad prije.

"Ronaldo mi je pričao o prehrani i treninzima, naglašavajući koliko su važni," rekao je Joshua u intervjuu za TNT Sports. "No, ono što je za mene bilo prelomno jest to što sam uspio spavati sedam sati nakon što sam primijenio neke od njegovih savjeta. Njegova disciplina je zaista impresivna, a tih sedam sati sna bilo je pravo otkriće za mene."

Kao i Ronaldo, Joshua je poznat po svojoj izuzetnoj fizičkoj spremi, a večerašnja borba mogla bi ga lansirati u povijest boksa. Eventualna objeda nad Duboisom, pred rekordnim brojem gledatelja, mogla bi ga učvrstiti kao jednog od najboljih boksača današnje teške kategorije.

Dok Ronaldo nastavlja oduševljavati svojom formom na terenu i u 39. godini života, Joshua pokazuje sličnu posvećenost i disciplinu u ringu. Njih dvojica viđeni su kako provode vrijeme u razgovoru tijekom boksačkog događaja, potvrđujući da su sportski velikani uvijek spremni učiti jedni od drugih.

Linker
21. rujan 2024 18:13