K1 i Boks

(FOTO) Canelo Alvarez dobio kip u gradu u kojem je odrastao: ‘Čast mi je biti prepoznat‘

Canelo

 Jorge Gonzalez/ Eyepix Group/Zuma Press/Profimedia
Progovorio je i o tome kakva je situacija sa ozljedom i o budućem protivniku

Prvak super srednje kategorije Canelo Alvarez nedavno je doživio veliku čast. Naime, neki dan je otkriven njegov kip u rodnom mu Meksiku, točnije u gradu Juanacatlán. Otkrivanje kipa popratila je svečana ceremonija kojoj je prisustvovao i sam Canelo.

‘‘Velika mi je čast biti prepoznat u mjestu u kojem sam odrastao i koje me je učinilo osobom kakva sam danas. Hvala vladi Juanacatlána za ovo priznanje i hvala svim ljudima koji su došli.‘‘, napisao je Canelo na svom Instagram profilu.

Teško je reći da Canelo nije zaslužio takvo nešto jer se uistinu radi o jednom od najboljih boksača današnjice. U svom trenutno posljednjem nastupu svladao je Gennadyja Golovkina nakon dvanaest rundi borbe, a prije toga je poražen od Dmitrija Bivola.

Velika Canelova želja jest osvetiti taj poraz o čemu je već puno puta govorio, no izgleda da ćemo na taj meč još pričekati. Naime, Eddie Hearn je neki dan rekao kako je njegov sljedeći najizgledniji protivnik John Ryder, a o tome se oglasio i Canelo:

‘‘Bilo bi se zanimljivo boriti protiv Rydera u Londonu jer je on od tamo i to bi bila velika borba. Ali istina je da nismo o tome pričali niti smo pregovarali o sljedećem protivniku. Fokusiran sam na rehabilitaciju šake pa ću vidjeti kako ću se osjećati u prvom mjesecu.‘‘, rekao je Canelo.

Koga će Canelo izabrati, saznat ćemo nakon što se oporavi. Do tada uživajte u fotografijama otkrivanja Canelovog kipa:

image

Canelo kip 1

Instagram, Canelo
image

Cabelo kip 2

Instagram, Canelo

Linker
05. srpanj 2024 03:33