K1 i Boks

Bivši prvak smatra da je Furyja njegov otac koštao pobjede: ‘Ometao je trenera, derao mu se na uho‘

Tyson Fury i John Fury 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Tyson treba razmisliti o tome što mu otac priređuje u mečevima i oko mečeva, a ovakve stvari mu sigurno ne pomažu u tome da bude bolji boksač

Odličnu borbu pružili su nam dva najbolja teškaša današnjice, Oleksandr Usyk i Tyson Fury prošloga tjedna u Saudijskoj Arabiji. Unatoč tome što je meč bio vrlo tijesan, Usyk je uspio svladati znatno većeg Furyja i okititi se titulom apsolutnog prvaka teške kategorije, a revnaš je skoro već i služben.

Mnogi akteri boksačke javnosti u Furyjevom nastupu vide jedan veliki problem. Ne radi se o nekom tehničkom nedostatku ili nečemu sličnom, nego u njegovom kutu. Točnije, mnogi smatraju da mu je otac John uvelike narušio koncentraciju protekle subote, a tako misli i bivši prvak Carl Froch:

‘‘Njegov trener, Sugar Hill, zna sve o boksačkoj igri. U tom meču mu je pokušavao dati upute i savjete, ali kako se Tyson Fury može fokusirati na savjete trenera kada pored sebe ima Johna Furyja koji mu viče na uho i govori sranja iza konopaca. Nemoguće je. Ne možete u isto vrijeme slušati više ljudi. To može biti velika razlika između pobjeđivanja i gubljenja vrlo tijesnom sudačkom odlukom. Njegovo ometanje trenera je Tysona koštalo tog meča‘‘, rekao je Froch u intervjuu kojeg je dao za Lord Ping.

Osim što je ometao trenera u samom meču, John Fury je svom sinu remetio fokus i tokom tjedna borbe. U jednom trenutku je izazvao tučnjavu s jednim članom Usykovog tima kada ga je glavom udario u glavu, što je danima bilo na svim naslovnicama.

Tyson treba razmisliti o tome što mu otac priređuje u mečevima i oko mečeva, a ovakve stvari mu sigurno ne pomažu u tome da bude bolji boksač.

Linker
14. lipanj 2024 05:25