K1 i Boks

Furyjev sparing partner kritizirao njegov kut: ‘Bilo je previše glasova, njegov otac mu je pored trenera također davao savjete‘

John Fury 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Vjerojatno je istina da je trenerov glas jedini koji se treba čuti iz kuta, no John Fury je jednostavno takav kakav jest i vjerojatno je to bilo jače od njega

Apsolutni prvak teške kategorije, Oleksandr Usyk, prošlog je vikenda ispisao novu stranicu u bogatoj povijesti boksa. Nakon što je Fury otvorio meč ponešto bolje i počeo ga odvlačiti na svoju stranu, Usyk se sredinom borbe probudio i na kraju postigao ovu spektakularnu pobjedu.

U devetoj rundi je Fury bio na rubu teškog poraza nokautom, no uz pomoć zvona se ipak uspio oporaviti i nastaviti meč. Nakon toga je Usyk stisnuo gas i pobijedio, a Furyjev bivši sparing partner prigovorio je ljudima u Furyjevom kutu.

Britanski teškaš, Dave Allen, smatra da je Furyjev kut napravio loš posao, prije svega jer je previše ljudi bivšemu prvaku davalo savjete u isti glas:

‘‘Jednostavno je iz njegovog kuta dolazilo previše glasova. Taktički je uistinu morao doći i boksati s Usykom što je i činio, Usyk je bio oštar i dobro je skraćivao distancu. Međutim, Sugar Hill je bio u kutu, a po meni je njegov glas trebao biti jedini koji se trebao čuti. John (Furyjev otac, op. a.) mu je također davao savjete‘‘, rekao je Allen za Boxing Social.

‘‘Ja nikada nisam bio pod takvim pritiskom iz kuta i ne pokušavam nikoga spustiti, jednostavno mislim da je bilo previše glasova. Na polovici borbe je sve krenulo po krivu za njega‘‘, dodao je.

Vjerojatno je istina da je trenerov glas jedini koji se treba čuti iz kuta, no John Fury je jednostavno takav kakav jest i vjerojatno je to bilo jače od njega. S obzirom da je izazvao i tučnjavu prije meča, izgleda da njegova prisutnost više otežava Tysonu, nego što mu uistinu pomaže.

Linker
15. lipanj 2024 03:20