K1 i Boks

‘Joshua zna da ne može pobjeći od mene. Čak i ako nam bude 50 godina, rasprodat ćemo Wembley‘

Anthony Joshua

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Veliki teškaški obračun koji svi očekuju mogli bismo ipak gledati prije nego dva velikana okončaju svoje karijere

Meč između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue jedan je od onih velikih boksačkih mečeva koje fanovi godinama zazivaju, ali još uvijek nismo imali priliku svjedočiti tom okršaju. Takozvana bitka za "Kralja Britanije" postaje sve manje izgledna kako vrijeme odmiče.

Anthony Joshua mogao je otvoriti vrata ka obračunu s Furyjem da je porazio Daniela Duboisa proteklog mjeseca, ali njegov promotor Eddie Hearn uvjeren je kako i dalje postoji mogućnost da Joshua ukrsti rukavice s Furyjem.

Naravno, Furyja prije svega čeka revanš s Oleksandrom Usykom. Izgubi li i u revanšu, nema razloga da Fury i Joshua tijekom 2025. godine ukrste rukavice, ali ulog neće biti neka od svjetskih titula. Porazi li Fury Usyka, upitno je što slijedi. Potencijalna trilogija s Ukrajincem jedna je od opcija, a čak i da ne bude trilogije, Fury bi možda inzistirao da Joshua zasluži svoj napad na titulu. No, prema posljednjim izjavama Furyja, interes za obračunom s Joshuom postoji s njegove strane.

"Joshua zna da ćemo se boriti. Čak i ako nam bude 50 godina, on će se morati boriti protiv mene. Nema bježanja, on ne može pobjeći od mene. Mi bismo rasprodali Wembley i kao 50-godišnjaci.", poručio je Fury za PlayUndisputed.

Proteklih godina Fury i Joshua otvarali su pregovore za međusobni okršaj, ali uvijek bi negdje "zapelo" i pregovori se ne bi nastavljali. Fury je jedno vrijeme isticao kako čak nije ni zainteresiran za taj okršaj, ali svjestan je "Gypsy King" kako je Joshua i dalje najpopularniji svjetski teškaš, a mečevi u kojima sudjeluje Joshua generiraju veliku zaradu. Također, pobjeda nad Joshuom bila bi značajna za Furyjevu ostavštinu i stoga se nadamo kako ćemo ovu borbu napokon gledati u skorijoj budućnosti.

Linker
05. listopad 2024 08:54