K1 i Boks

Trilogija između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka? ‘Gypsy King‘ ponudio je odgovor

Oleksandr Usyk (lijevo) i Tyson Fury (desno)

 Mohammed Saad/AFP/Profimedia
Slavni engleski teškaš osvrnuo se na rivalstvo s trenutno neporaženim ukrajinskim teškašem

Krajem ove kalendarske godine, točnije 21. prosinca (12. mjesec) čeka nas možda i najveći boksački meč ove godine. Tyson Fury i Oleksandr Usyk po drugi put ukrstit će rukavice. Prvi meč također je bio ogroman, ali revanš ipak nosi određene zaplete.

Tyson Fury naći će se na jako važnoj "misiji iskupljenja". Drugi poraz zaredom od strane Usyka značio bi kako Fury ipak nije "glavna faca" među teškašima ove generacije, dok bi se Usyk etablirao kao neprikosnoveni kralj teške kategorije. Nepoznanica je također manje u odnosu na prvi meč.

Jedan drugog osjetili su unutar ringa, znaju što mogu očekivati i bit će zanimljivo vidjeti kakve će adaptacije napraviti u odnosu na prvi meč. Izostanak IBF-ovog pojasa u revanšu onemogućit će pobjedniku da postane apsolutnim prvakom teške kategorije, ali taj podatak ne umanjuje značaj samog meča.

No, što nakon drugog meča? Ako Usyk pobijedi, stvari će biti manje više jasne i nema potrebe za novim okršajem. Ipak, u slučaju da Fury izađe kao pobjednik, mnoge zanima hoće li dva sjajna teškaša zaustaviti rivalstvo na 1-1 rezultatu ili nas čeka trilogija. Fury je ponudio odgovor.

"Nema tajni. Nokautirat ću Usyka u revanšu jer vjerujem da na bodove ne mogu pobijediti bez obzira što napravim u ringu. Moram ishod meča oduzeti iz ruku sudaca i vjerujem da ga moram poraziti prekidom.", započeo je Fury za "PlayUndisputed", a zatim se osvrnuo na moguću trilogiju.

"Vjerujem da ćemo Usyk i ja imati pružiti veliku trilogiju. Kada ga porazim, vjerujem da ćemo definitivno odraditi trilogiju, 100 posto. Obojica ćemo biti na jednoj pobjedi i uslijedit će trilogija.", zaključio je "Gypsy King".

Taj treći meč vjerojatno bi uslijedio tijekom 2025. godine, ali pričekajmo revanš prije nego počnemo razmišljati o trilogiji. Usykova druga pobjeda nad Furyjem vjerojatno bi ugasila mogućnost trilogije.

Linker
05. listopad 2024 21:23