STIGLO JE PROLJEĆE

Jedva čekamo ručati na otvorenom i uživati na suncu, ovi restorani imaju najljepše terase

Stiglo je proljeće, vrijeme je da se iz lokala preselimo na terase i, osim u dobroj hrani, uživamo i u dobrom pogledu

Dočekali smo toplije, sunčane dane i stolove u lokalima mijenjamo za one na terasama. Izdvojili smo zato nekoliko adresa na kojima se uživa u provjereno dobroj hrani, ali i pogledu i s kojima ne možete pogriješiti bez obzira na to tražite li mjesto za poslovni, ručak u dvoje ili pak obiteljsko okupljanje. Neke od ovih adresa s dolaskom sunčanih dana postaju još popularnija pa svakako nemojte zaboraviti rezervirati stol prije svog dolaska.

GDJE NA RUČAK S POSLOVNIM PARTNERIMA?

Mano

Terasa restorana Mano u sklopu zagrebačke Gliptoteke jedan je od omiljenih odabira kada je u pitanju poslovni ručak ili kakva posebna prilika koju želite proslaviti isto takvim gastronomskim doživljajem. Uz uživanje u sljedovima chefa Matije Bogdana i njegovog tima svakako se prepustite i sparivanju s vinima za koje je zaslužan sommelier Domagoj Zorbas.

Balon

Smješten nedaleko rijeke Save, okružen šumom i s velikom natkrivenom terasom, restoran Balon bit će dobar odabir u slučaju da tražite mjesto na koje biste izveli poslovne partnere. Ovdje smo isprobali sjajnu hobotnicu i romba, a uživali smo i u njihovim mesnim i povrtnim kombinacijama. Osim za poslovni ručak, Balon može biti i dobra opcija za obiteljski ručak s obzirom na to da se uz restoran nalazi i dječje igralište.

image
Balon Restoran//

Bistro by Marin Rendić

Spremate li se na posebno važan poslovni sastanak i pod svaku cijenu želite osvojiti svoje poslovne partnere, razmislite o prostranoj terasi okruženoj zelenilom koje skriva Bistro by Marin Rendić. Ovdje vas čeka jedan od ljepših ambijenata u širem centru grada, a kada je u pitanju hrana, najbolja opcija je prepustiti se stručnom osoblju pa uživati u dobro posloženim sljedovima jela u kombinaciji s pametno odabranim vinima.

image
Bistro Apetit By Marin Rendić

DOBAR ODABIR ZA OBITELJSKI RUČAK

Tač

Restoran Tač smješten na Vrhovcu posluje već dugi niz godina i jedna je od provjerenih adresa za dobar tradicionalan ručak upakiran u malo drugačije ruho. Osim simpatično uređenog lokala, Tač ima isto takvu terasu koja je odličan odabir za ručak za vrijeme toplijih dana. Kako smo nedavno pisali i u našoj recenziji, ovdje je vrhunska namirnica uvijek u središtu pozornosti pa se ponuda ne planira za tjedan unaprijed, nego ovisi isključivo o raspoloživoj svježoj namirnici. Jasno je, za koje se god jelo ovdje odlučili, ne možete pogriješiti.

image
Mario Kučera/

Baltazar

Restoran Baltazar na Novoj Vesi također je već godinama jedan od popularnijih odabira za obiteljski ručak, posebice u vrijeme proljetnih i ljetnih dana kada je uživanje u hrani moguće i na zelenoj terasi. Danas ovdje kuha mladi, ali već dovoljno iskusan chef Matija Bregeš i ponuda se bazira na sezonskim jelima od svježih namirnica s chefovim potpisom, a kako su nedavno objavili na svom Instagram profilu, trenutno su u fokusu kombinacije s prvim šparogama.

OPUŠTENI RUČAK PREKO TJEDNA ILI VIKENDOM

RougeMarin

Želite li izbjeći gužvu u gradu, svratite na sada već dobro poznatu terasu restorana Rougemarin. Ovdje se već godinama uživa u dobroj, a cjenovno pristupačnoj hrani chefa Marina Medaka i njegovog tima, a u Rougemarinu često organiziraju i različite događaje poput Vinskih večeri na kojima možete uživati u nekoliko sljedova jela u kombinaciji s odabranim vinima. U jelima možete uživati unutar samog lokala, no za vrijeme toplijih dana, ne možete pogriješiti rezervirate li stol na prostranoj terasi.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Kut

Nađete li se u gradu i poželite pojesti brzi ručak s nogu, sami ili u društvu prijateljice ili prijatelja, Kut će uvijek biti dobra ideja. U Kutu se u jelima kroz cijelu godinu uživa na terasi pa su upravo topliji dani savršeno vrijeme da se napokon zaputite na ovu, među Zagrepčanima iznimno popularnu, adresu. Ovdje se meni mijenja svakodnevno, baziran je na sezonskim namirnicama, a u sjajna jela iz kuhinje chefice Ivane Bekavac i njezine ekipe uvjerili smo se u nekoliko navrata. Ovdje tako najradije biramo gusta variva, bogate salate, posebno su dobra i jela s tjesteninom, ali i mesne i riblje kombinacije. U Kut svakako dođite što ranije, hrane se često zna rasprodati prije završetka radnog vremena.

image
Privatna Arhiva/

Mali bar

Pomalo skrivena terasa Malog bara u zagrebačkoj Vlaškoj ulici svidjet će se onima koji dobru hranu vole pojesti na nešto intimnijim mjestima. U Malom baru nedavno smo isprobali sjajnu paštetu, lazanje s janjetinom i bao bunse, a svakako bismo se vratili i na njihova bogata povrtna jela. Kako je riječ o manjem broju mjesta, stol u Malom baru svakako je dobro rezervirati.

SOI

Provjereno dobra adresa kada je u pitanju azijska kuhinja svakako je SOI Fusion. Njihova terasa možda i nije klasična pa je upravo idealna za opušteno druženje s ekipom, ali i neobaveznu večeru u dvoje. Ovdje možete naručiti vrlo dobre gyoze, isprobati klasike kao što su katsu piletna i kung pao, uživati u desertima, ali i odličnim koktelima i drugim osvježavajućim napicima. Dodatan plus je i blizina terase Monkey Swanky bara u koji se vrlo lako možete premjestiti nakon ručka ili večere.

image
Soi Fusion Bar/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:43