Kumice na tržnicama ovih su dana na klupama izložile prve primjerke jesenskih vrganja, a s prvim hladnijim danima, omiljene gljive mnogih stigle su i u zagrebačke restorane. U Baltazaru, koji se nalazi na adresi Nova Ves 6, tako su ovih dana najavili tematske Dane vrganja, u sklopu kojih nude pet novih jela.
Za početak, u Baltazaru možete naručiti carpaccio od vrganja i juhu, a za glavno jelo domaću tjesteninu ili rižoto. Osim toga, na meniju imaju i fritaju s vrganjima.
Kako su objavili, za svih pet jela zaslužan je chef Dario Bionda, koji je prije Baltazara radio i u restoranu Tač, u Kantini MM i nekadašnjem B35, koji se nalazio u sklopu samog Baltazara, a koji je ova ekipa otvorila na 35. rođendan dobro poznatog zagrebačkog restorana.
Cijena vrganja inače se na tržnicama sada kreće od 20 do 25 eura po kilogramu, ovisno o veličini. Stoga, ako ste veliki ljubitelj, isplatit će se uložiti u cijeli kilogram pa ga iskoristiti za najrazličitija jela, ali ako vam se ovih dana samo jede dobra fritaja, rižoto ili neko drugo jelo s menija, možda su ručak ili večera u Baltazaru biti još bolja ideja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....