Nakon što nam je otkrila recept za svoj namaz od leće, chefica Ivana Bekavac s čitateljima Dobre hrane podijelila je i svoju metodu izrade namaza od patlidžana kojeg nikad ne uspije spremiti dovoljno i koji se uvijek prvi razgrabi. Naime, inačicu ovog namaza Ivana priprema u sklopu svog cateringa Prep za klijente koji žele uživati u malo drugačijoj, ali izrazito aromatičnoj i ukusnoj hrani. Prep Ivana Bekavac vodi sa svojom poslovnom partnericom Dinom Habulin i suradnikom Marinom Petranovićem, a među ljetnim specijalitetima uvijek se nađe i barem jedno jelo od patlidžana. Iskoristite njegovu sezonu do maksimuma i spremite ovaj namaz već danas!
Namaz od patlidžana
1 veliki patlidžan
1 žlica maslinova ulja
50 ml maslinova ulja
1 luk
1/2 žličice kumina
2 režnja češnjaka
2 žlice kapara
1 žlica sezama
2 žlice vinskog octa
1 žličica soli
Narežite patlidžan po dužini. Izbodite ga vilicom i premažite žlicom maslinova ulja. Pecite na 200 stupnjeva Celzijevih 25 minuta ili dok patlidžan ne omekša. Izvadite meso patlidžana. Usitnite luk i češnjak. Lagano pirjajte luk te dodajte češnjak. Nakon nekoliko minuta dodajte sve preostale sastojke i meso patlidžana. Izblendajte sve u blenderu ili štapnim mikserom pa poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....