Kada se dignu temperature, ništa ne gasi žeđ poput dobrog gemišta, osim možda finog ledenog čaja! A kako nam slijede prave ljetne vrućine, sada je dobar trenutak da s vama podijelimo preporuku chefice Ivane Bekavac i njene partnerice Dine Habulin za ukusni ledeni čaj. Za ljetni broj magazina Dobra hrana spremile su ga uz pomoć zrelih breskvi, mente, limuna i malo meda, a recept možete prilagoditi po želji tako da isprobate i drugo voće, mijenjate bazni čaj, kombinirate razno začinsko bilje i količinu limunova soka. Jedini mu je minus to što je toliko ukusan da prebrzo nestaje!
Ledeni čaj
1 l kuhanog čaja
2 breskve
1 vezica mente
2 limuna
3 žlice meda
Narežite breskvu i limun na kriške. Na dno vrča stavite breskvu, limun, mentu i med. Žlicom pomiješajte pa lagano zgnječite te sastojke. Prelijte kuhanim i rashlađenim čajem po izboru. Po želji dodajte led te servirajte hladno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....