Ponekad zaboravimo da neke osnovne namirnice poput tjestenine, kuskusa, kvinoje i slično možemo poslužiti i hladne, kao dio osvježavajuće ljetne salate! Upravo nas je na tu činjenicu nedavno podsjetila i chefica Ivana Bekavac, koja je za ljetno izdanje magazina Dobra hrana pripremila ukusnu salatu od kvinoje i voća. Sačuvajte ovaj recept jer ga možete koristiti tijekom cijele godine, mijenjajući samo voće i povrće koje u ovu salatu ubacujete. Budući da je sezona rajčica i sočnih nektarina, ova verzija prava je ljetna poslastica! Upravo ovakva jela Ivana Bekavac često sprema u sklopu svog cateringa Prep, koji vodi u suradnji s Dinom Habulin i Marinom Petranovićem.
Salata od kvinoje
100 g kvinoje
200 ml vode
1/2 žličice soli
2 rajčice
1 nektarina
1 vezica peršina
Za dresing:
1 limun
30 ml maslinova ulja
1 žlica meda
Kvinoju isperite te dodajte u lonac kipuće vode. Kuhajte 10 minuta, a potom pustite da odstoji u situ najmanje 15 minuta kako bi ispustila višak vode. Sitno nasjeckajte peršin. Na sitne kockice narežite rajčicu i nektarinu. Izmiksajte dresing te pomiješajte kvinoju, dresing, peršin, rajčicu i nektarinu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....