Priprema: 10 minuta
Pečenje: 70 minuta
Porcija: 4
PUNJENI KRUMPIR SA SIROM I SLANINOM
Trebat će vam:
4 velika ili 8 malih krumpira
150 g slanine, narezane na kockice
1 manji crveni luk, sitno nasjeckan
150 g cheddar sira, naribanog
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice maslaca
2 žlice nasjeckanog mladog luka ili peršina (za dekoraciju)
sol i papar po ukusu
Priprema:
Operite i osušite krumpire, probodite ih vilicom i pecite 50 - 60 minuta na 200 °C. Popržite slaninu dok ne postane hrskava, izvadite ju, a u istoj tavi pržite luk dok ne omekša i bude karameliziran (5 - 6 minuta). Kad su krumpiri pečeni, malo ih ohladite, zarežite i izdubite, ostavljajući 1 cm kore. Izdubljeni dio pomiješajte s maslacem, kiselim vrhnjem, slaninom, lukom, 100 g cheddara, solju i paprom. Napunite krumpire tom smjesom, pospite ostatkom cheddara i pecite na 180 °C još 10 - 15 minuta, dok se sir ne zapeče.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....