Pršti od boja i okusa

Za ovu bogatu jesensku salatu vrijedi upaliti pećnicu, osvježit će vam dan

Osnovni sastojci su batat, sir i nar, a dodatak začina daje joj kompleksan okus kojeg se nećete moći zasititi

Recept za ovu jednostavnu, a tako upečatljivu salatu otkrila nam je kuharica Ena Čulić iz Koprivnice. Glavna namirnica joj je batat, za koji bi bilo najbolje da je od provjerenih izvora i domaćih uzgajivača jer ga se ne guli. Potrebno ga je marinirati prije pečenja, a kombinacija senfa, javorova sirupa, češnjaka, soli i dimljene paprike, kao i maslinova ulja dodat će svemu još bogatiji okus.

image
Neja Markičević/Cropix

Salata od batata, nara i kozjeg sira

Trebat će vam:

500 g batata
1 manji nar
dimljeni kozji sir
kopar

Za marinadu za batat:
1 žlica Dijon senfa
pola male žlice javorovog sirupa
1 dl maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
sol
dimljena mljevena paprika

image
Neja Markičević/Cropix

Priprema:

Dobro operite koru batata i narežite ga na jednake kockice.

U zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu, ubacite batat, pomiješajte sastojke i ostavite barem 20 minuta da stoji.

Pećnicu zagrijte na 200°C i pecite batat 30 - 40 minuta.

Očišćeni nar i naribani domaći kozji sir servirajte preko ohlađenog pečenog batata uz dodatak kopra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 17:36