Recept za ovu jednostavnu, a tako upečatljivu salatu otkrila nam je kuharica Ena Čulić iz Koprivnice. Glavna namirnica joj je batat, za koji bi bilo najbolje da je od provjerenih izvora i domaćih uzgajivača jer ga se ne guli. Potrebno ga je marinirati prije pečenja, a kombinacija senfa, javorova sirupa, češnjaka, soli i dimljene paprike, kao i maslinova ulja dodat će svemu još bogatiji okus.
Salata od batata, nara i kozjeg sira
Trebat će vam:
500 g batata
1 manji nar
dimljeni kozji sir
kopar
Za marinadu za batat:
1 žlica Dijon senfa
pola male žlice javorovog sirupa
1 dl maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
sol
dimljena mljevena paprika
Priprema:
Dobro operite koru batata i narežite ga na jednake kockice.
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu, ubacite batat, pomiješajte sastojke i ostavite barem 20 minuta da stoji.
Pećnicu zagrijte na 200°C i pecite batat 30 - 40 minuta.
Očišćeni nar i naribani domaći kozji sir servirajte preko ohlađenog pečenog batata uz dodatak kopra.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....