Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4 - 6
Trebat će vam:
300 g mladog krumpira
200 g prokulica
200 g paprike
400 g kobasice za pečenje
6 žlica maslinova ulja
žličica dimljene paprike
žličica češnjaka u prahu
žlica sušenog origana
sol i papar
parmezan
kvinoja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
Obložite veliki lim papirom za pečenje i ostavite sa strane.
Operite neoguljene mlade krumpire i narežite ih na kockice.
Prokulice narežite po pola, papriku na trakice, a kobasice na deblje kolutiće. Sve stavite na pripremljeni lim. Prelijte maslinovim uljem i svim začinima. Začinite po ukusu solju i paprom pa pomiješajte da se sve ravnomjerno obloži uljem i začinima.
Sve rasporedite tako da ima dovoljno prostora za pečenje. Pecite 15 minuta, izvadite iz pećnice i promiješajte sve povrće.
Vratite u pećnicu i pecite još 10-15 minuta ili dok povrće ne postane hrskavo.
Po želji posipajte svježe naribani parmezan po povrću i kobasici čim ih izvadite iz pećnice.
Poslužite uz kuhanu kvinoju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....