Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
- 1 luk
- 2 mrkve
- 1 manji komad celera
- 1 konzerva slanutka ili graha
- 2 šake smrznutog graška
- 2 šake riže
- svježi peršin
- 2-3 sušene rajčice
- ulje
- povrtni temeljac
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- sol i papar
Priprema:
Na malo ulja najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kad zažuti, dodajte ribanu ili sitno sjeckanu mrkvu i korijen celera. Pirjajte pet minuta pa dodajte nasjeckanu sušenu rajčicu. Podlijte temeljcem i kuhajte 15-ak minuta. Začinite soli i paprom, dodajte malo mljevene crvene paprike, a možete dodati i druge začine po želji. Dodajte grašak i rižu, kuhajte još pet minuta, a zatim dodajte konzervu graha ili slanutka te rižu. Kuhajte dok riža ne omekša i prije posluživanja pospite svježim peršinom.