Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 15 minuta • Porcija: 2-4
Trebat će vam:
- 2 šake mladog špinata
- 1 šaka badema ili lješnjaka
- 100 g tvrdog sira, primjerice pecorina
- sok pola limuna
- 2 režnja češnjaka
- začinsko bilje po želji
- 4-5 žlica maslinova ulja
- sol i papar
- tjestenina po želji
Priprema:
U blender ubacite sve sastojke osim tjestenine. Blendajte dok ne dobijete pastu. U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu. Kad zavre, dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Pesto stavite u veću tavu. Dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina kako bi se stvorio umak. Tjesteninu dodajte umaku i dobro promiješajte. Jelu možete dodati i grilanu piletinu ili tunu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....