RIBLJI RUČAK

Volite losos, ali nemate više ideja kako ga pripremiti? Probajte s ovom! Najbolje se slaže uz rižu na maslacu

 Alle12/Getty Images
Za prilog, opcije su brojne, a jedan od klasičnijih je riža na maslacu. Količine, naravno, prilagodite vlastitim potrebama

Trebat će vam:

2 fileta lososa

2 žlice meda

1 žlica senfa

1 žlica maslinova ulja

sol i papar

limun

1 mala šalica riže

Priprema:

Pomiješajte med, senf i maslinovo ulje. Losos začinite solju i paprom te premažite smjesom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 12-15 minuta. Za prilog, opcije su brojne, a jedan od klasičnijih je riža na maslacu. U zakuhalu vodu stavite malo soli i ulja pa onda rižu. Miješajte periodično dok se riža ne skuha pa je procijedite. Popržite je na maslacu te po želji dodajte peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. listopad 2024 14:13