Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 1 sat • Porcija: 4-6
Trebat će vam:
2–3 žlice maslinova ulja
4 otkoštena pileća batka
2 stapke celera
2 srednje mrkve
1 žuti luk
1 žličica svježe nasjeckanog ružmarina
1 žličica soli
1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
70 g graška
1 list lovora
2 l pilećeg temeljca
3 srednje crvena krumpira
2 režnja češnjaka
2,2 g svježeg kopra
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u loncu na srednje jakoj vatri. Kad se zagrije, dodajte piletinu i kuhajte dok ne porumeni, oko 8-10 minuta. Dodajte celer, mrkvu, luk, ružmarin, sol i papar. Kuhajte dodatnih 5 minuta ili dok luk ne počne omekšavati. Dodajte grašak, lovorov list i pileći temeljac. Pustite da prokuha. Smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte, djelomično poklopljeno, 20 minuta ili dok grašak ne postane polumekan. Želite da budu mekani oko rubova, ali tvrdi u sredini. Probajte slanost juhe prije dodavanja krumpira. Dodajte krumpir i nastavite kuhati dok krumpir i grašak ne omekšaju, oko 8-10 minuta. Umiješajte protisnuti češnjak i nasjeckani kopar.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....