Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4-6
Trebat će vam:
2 žlice ulja
450 g puretine ili piletine
1 luk
4 režnja češnjaka
1 žličica sušenog origana
2 žličice kumina
700 ml pilećeg temeljca
½ žlice soka od limete
1 žlica Worcestershire umaka
540 g bijelog graha iz konzerve
200 g krupnog bijelog graha iz konzerve
200 g kukuruza iz konzerve
120 g topivog sira
½ žličice soli
¼ žličice crnog papra
Priprema:
Zagrijte ulje u velikom loncu, dodajte puretinu ili piletinu narezanu na kockice (doista male) i pecite dok lagano ne porumeni. Dodajte luk i pirjajte dok se ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte još minutu. Dodajte origano i kumin i kratko pirjajte. Dodajte temeljac, sok od limete i Worcestershire umak pa kuhajte još pet minuta. Ocijedite i isperite bijeli grah. Pola graha dodajte u lonac. Pomiješajte preostali grah i izradite ga u pire štapnim mikserom. Umiješajte dobiveni pire u lonac. Dodajte kukuruz i pirjajte 10-15 minuta da se zagrije i da se prožmu okusi. Dodajte naribani sir i miješajte dok se ne rastopi. Kušajte i prema potrebi začinite solju, paprom, ljutim umakom ili sokom od limete. Maknite s vatre. Poslužite uz rižu ili kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....