BEZ MESA

Kremasta povrtna juha koja može biti baš dobar, zasitan ručak usred tjedna

 Marianvejcik/Getty Images
Kada se zaželite guste, kremaste i zasitne juhe, razmislite o tome da skuhate baš ovu

Trebat će vam:

1 luk

3 mrkve

1 komad celera

2 korijena peršina

2 srednja krumpira

pola glavice cvjetače

šaka svježeg peršina

voda

sok pola limuna

maslinovo ulje

sol, papar i drugi začini prema želji

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte potom na kolutiće narezanu mrkvu, celer i peršin korijen pa pirjajte pet minuta. Dodajte krumpir i cvjetaču, pa sve zajedno zalijte vodom. Kuhajte 30-ak minuta, dio povrća odvojite i izblendajte pa vratite u juhu. Kuhajte još dvije minute, pospite svježim peršinom, začinite s malo limunova soka i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 08:03