Početak tjedna uvijek je ispunjen brojnim obavezama, žurbom i kaosom pa je najbolje situaciju u kuhinji držati pod kontrolom s jednostavnim receptima za jela za koja ne treba previše sastojaka, koja su brzo gotova, a istovremeno utješna i ukusna. Upravo je jedno takvo jelo tjestenina s češnjakom i čilijem - u njoj će osobito uživati svi koji ne zaziru od aromatičnog češnjaka!
Tjestenina s češnjakom i čilijem
Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 10 minuta • Porcija: 2
Trebat će vam:
170 g suhe tjestenine
3 veća režnja češnjaka
60 ml maslinovog ulja
1 veliki prstohvat pahuljica čilija
sol i svježe mljeveni crni papar
Zakuhajte vodu u velikom loncu. Dodajte malo soli, a zatim ubacite tjesteninu. Pričekajte da voda ponovno zavrije i zatim kuhajte prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha ogulite češnjak i narežite ga što tanje. Kada je vaša tjestenina gotova, ocijedite je, a malo tekućine od kuhanja ostavite u loncu. Stavite dublju tavu na srednje jaku vatru i ulijte ulje. Dodajte češnjak i čili i kratko pirjajte dok češnjak ne počne dobivati zlatnu boju. Maknite tavu s vatre i dodajte ocijeđenu tjesteninu i možda dvije do četiri žlice odvojene tekućine od kuhanja, koliko je potrebno da dobijete željenu gustoću umaka. Začinite solju i paprom po ukusu.