Ovaj tjedan odlučili smo započeti lagano, pa nam je takav i ručak. Radimo salatu od pečenih tikvica u koju, prema želji i potrebi, dodajemo i i drugo pečeno povrće. Nastavljamo zatim kremastim špinatom uz omiljene dodatke, a kuhamo i patlidžan na žlicu. Brzi gulaš s krumpirom također je dio ovotjednog menija, baš kao i rezanci od tikvica s kozicama. I na kraju, za vikend ovog puta biramo slasna i bogata, a ne previše komplicirana jela pa smo tako odlučili pripremiti jednostavan pileći paprikaš i janjeće kotlete s krumpirom i graškom. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Salata od pečenih tikvica može biti hladno ili toplo predjelo, ali i glavno jelo. Dobro je začinite, poslužite uz tostirani kruh, a po želji u zdjelu uvijek možete ubaciti i malo pečenih paprika, patlidžana i drugog povrća.
UTORAK
Klasik iz djetinjstva, kremasti špinat, ovog puta radimo na malo drugačiji način. Zaboravite brašno i vrhnje za kuhanje i iskoristite mascarpone sir pa jelo poslužite uz faširance, pohance ili samo pečeni, kuhani ili pire krumpir i jaje na oko.
SRIJEDA
Patlidžane volimo pohane, ali ih obožavamo ovako pripremljene na žlicu. Kremasto, gusto i bogato jelo odlično se slaže uz rižu i zdjelu salate.
ČETVRTAK
Gulaš je jedno od onih jela zbog kojih se lonac prazni brže nego inače. Ova varijanta je brza i jednostavna, uz dodatak krumpira koji će juhu učiniti gušćom i zasitnom.
BRZI GULAŠ S KRUMPIROM I SVINJETINOM
PETAK
Ako volite tjesteninu s kozicama, možda je sada pravo vrijeme da je pokušate napraviti s rezancima od tikvica. Kratko ih obradite na malo maslinova ulja, dodajte začine po želji pa poslužite s pečenim kozicama.
SUBOTA
Gusti umak od piletine s rezancima, pire krumpirom ili rižom uvijek je dobra ideja za ručak kojem se uglavnom svi za stolom vesele. Dodatan je plus što se može napraviti u većoj količini pa dio spremiti i poslužiti za večeru ili sutrašnji ručak.
NEDJELJA
Janjetinu ispecite na tavi, a zatim je poslužite s jedinim logičnim prilozima - krumpirom i graškom. Dodajte tome još i zdjelu sezonske salate i slastan nedjeljni ručak je spreman.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....