U tjednu koji slijedi u potpunosti iskoristite raskošnu sezonu koja je trenutno u tijeku! Osim u bogatoj juhi, ljetne rajčice iskoristite i u brojnim salatama, neka se tu nađe i svježih krastavaca, a patlidžane ubacite prvo u pećnicu kako biste iz njih izvukli maksimum. Kada se digne temperatura zraka, a paljenje pećnice postane loša ideja, složite brza hladna jela kao što su tortilja s dimljenim lososom, salata s patlidžanom i fetom ili salata s kozicama. Imate li roštilj na balkonu ili u dvorištu, bacite na njega ražnjiće od piletine i paprike, a u slučaju da ga nemate, poslužite se grill tavom i ispecite ih do savršenstva. Otkrijte sve mogućnosti jednostavnog kupusa tako što ćete ga ubaciti u posudu za pečenje i obogatiti sirom i šunkom, a neka za nedjeljni ručak na jelovniku bude pohana piletina zbog koje ćete rado zamrljati prste brašnom i jajima. Dobar tek!
PONEDJELJAK
Tanjur tople guste juhe od rajčice i graha predstavlja pravu malu gozbu! Poslužite uz ovu juhu tostirani kruh s malo maslaca, pospite je prepečenom slaninom i uživajte.
Juha od rajčica, graha i slanine
UTORAK
Kad ne želimo paliti pećnicu, tortilje su pravi spas. Ovaj put svoj hladni ručak pripremite pomoću dimljenog lososa, kremastog sirnog namaza i povrća kao što su mladi špinat, luk i rajčica.
Tortilja s dimljenim lososom, sirom i povrćem
SRIJEDA
Dobro začinjene komade otkoštenog batka i zabatka nanižite na ražnjiće s komadima ljetnih paprika, a želite li da sve izgleda još šarenije, ubacite u niz i tikvice, luk i slične namirnice. Garantiramo da će nestati za čas.
Ražnjići od piletine i paprike
ČETVRTAK
Iskoristite patlidžane dok su u pravoj sezoni pa ih narežite, posolite i ostavite da stoje pola sata, a zatim isperite i posušite. Narežite patlidžane na kockice, prebacite ih u lim za pečenje i s malo maslinova ulja i začina ispecite u pećnici te kasnije koristite kao prilog raznim jelima ili kao dio ukusne salate u nastavku.
Salata od pečenih patlidžana, rajčica i feta sira
PETAK
Ljeto je savršeno vrijeme za sve kojima se ne da kuhati - potrebno je samo dobro se opskrbiti raznovrsnim povrćem i zatim ga sjeckati i kombinirati u različitim ukusnim salatama. U primjeru na poveznici jedna je takva salata obogaćena pečenim kozicama.
SUBOTA
Kupus je jednostavna, a izdašna namirnica koju ovaj put ispecite u pećnici uz dodatak sira i šunke! Ubacite i posudu i mješavinu vrhnja i jaja, a možete sve posipati i krušnim mrvicama da dobijete hrskavu površinu jela.
Pečeni kupus sa šunkom i sirom
NEDJELJA
Ima li slađe od toga da na nedjeljnom ručku zamastimo prste finom pohanom piletinom? Iako bi uz ovo jelo odlično odgovarali i pire od krumpira ili rizi-bizi, isprobajte ga sa šparogama i pečenim krumpirima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....