Sastojci:
2 zelene tikvice 1 glavica luka 0,5 l jabučnog octa 0,5 l vode pola šalice šećera 2 žlice soli pola žlice curryja pola žlice kurkume 1 žlica sjemenki gorušice 2-3 žute tikvice 1 svježa ljuta papričica nasjeckani svježi kopar pola žlice sumaca pola već ukuhane otopine iz prethodnog recepta |
Tikvice narežite na tanke kolutiće ili na trake pomoću mandoline. Prokuhajte ocat s vodom, solju i šećerom. Odlijte polovicu tekućine u drugu zdjelu pa u nju stavite tanko narezan luk tikvice i ostavite par minuta na vatri da malo omekšaju. Dodajte curry i sjemenke gorušice. Tikvice stavite u teglicu i zalijte pripremljenom tekućinom.
U prethodno skuhanu otopinu dodajte sumac (ima ga kupiti na tržnicama na štandovima sa začinima, kiselkastog je okusa). Tikvice narežite na trakice. Stavite ih u teglicu do pola pa ulijte malo tekućine, dodajte kopar te na rezance narezanu ljutu papričicu pa opet tikvice, začine i na kraju ulijte do vrha tekućinu.
Napomena: teglice za zimnicu dobro operite i sterilizirajte. U recept nismo stavljali nikakav konzervans pa teglice čuvajte u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....