Od šalše, preko ajvara i paprika, pa sve do slatkog džema, danas vam donosimo naših pet omiljenih recepata za popularne zimnice. Saznajte sve o tome kako pripremiti šalšu na čak nekoliko načina, kakvi će krastavci biti najbolji za slasne sendviče, što su to peglane paprike i kako ajvar rade u jednom od najboljih zagrebačkih restorana. Sve to, a i puno više čeka vas u nastavku.
ŠALŠA U TEGLICAMA
Iskoristite sezonu rajčica i omiljene crvene plodove spremite u teglice kako biste u njihovom slatkastom okusu mogli uživati cijele godine. Šalša je jedna od obaveznih zimnica koju radimo svake godine i uvijek se vodimo istim receptima. Sve o pripremi šalše pronaći možete na poveznici koju ostavljamo u nastavku.
RECEPTI I SAVJETI: SVE O ŠALŠI
Na koji je god način pripremali, ako je dobro kuhana i spremljena u čiste, sterilizirane teglice, u smočnici može stajati mjesecima, a vi je po potrebi možete koristiti za pripremu umaka ili od nje, uz samo još pokoji dodatak, napraviti finu juhu od rajčice i usred zime.
SVIMA OMILJENI AJVAR
Odmah nakon svestrane šalše, na red dolazi ajvar. Dobro znamo da priprema ajvara kod kuće nije lagan zadatak i da, ako ga radite svake godine, sigurno već imate svoj recept, ali ako se u pripremu ove godine upuštate po prvi put, bilo bi dobro da pri ruci imate provjerene upute. Da ne biste uzalud trošili vrijeme i namirnice, najbolja opcija bit će voditi se probranim korisnim savjetima i receptom koji je isproban i koji ostavljamo u nastavku.
KISELI KRASTAVCI ZA NAJBOLJE SENDVIČE
A kako vi radite kisele krastavce? Mi ih volimo kiseliti u komadu pa kasnije sjeckati, a još su nam draži oni koje na mandolinu narežemo na tanke ploške pa ih, nakon što ih ukiselimo ubacujemo u sendviče. Najdetaljniji recept za ukiseljene krastavce potražite u nastavku.
ROG PAPRIKE U TEGLICI, ALI PEGLANE
Među slanim favoritima nalaze nam se i ukiseljene paprike, ali ove godine radimo ih na malo drugačiji način. Prošle smo godine, naime, od Dragana Mladenovića dobili recept za peglane paprike njegove majke i toliko su nam se svidjele da ih jedna čekamo i sami ponoviti.
RECEPT ZA PEGLANE PAPRIKE DRAGANOVE MAME
MALO DRUGAČIJI DŽEM OD ŠLJIVA
I šećer na kraju, svima omiljeni džem od šljiva. Iako obožavamo klasiku, otkad smo džem prvi put radili u pećnici, s dodatkom amaretta, postao nam je novi favorit. Priprema je daleko jednostavnija nego kod klasičnog kuhanja, a okus je još bolji. Osim na kruhu, ovakav džem bit će odličan dodatak i najrazličitijim slasticama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....