Trebat će vam:
juneći ili goveđi obrazi
mrkva
luk
korjenasto povrće - peršin, paštrnjak
jabuka
jače crno vino
prošek
goveđi temeljac
klinčić
lovor
mravinac
sol, papar
Priprema:
U dubljoj većoj posudi otopiti dvije žlice domaće masti. Obraze (2 kom.) nasoliti i popapriti te zapeći sa svih strana i izvaditi. U međuvremenu narezati 2 luka na polumjesece, a na kolutiće 4 mrkve, 1 paštrnjak i 1 korijen peršina. Jabuku oguliti i očistiti i narezati na četiri dijela. Na preostaloj masnoći staviti šufigavati luk, potom dodati povrće i jabuku dok malo ne omekša. Vratiti meso, podliti prošekom i vinom. Kad vino ispari, dodati začine, 1-2 klinčića, 1-2 lista lovora, malo mravinca i vrijeska, pa podliti temeljcem da prekrije ¾ mesa. Lagano kuhati oko 3 sata, pa meso izvaditi, izrezati na deblje fete i vratiti u šugo. Kuhati još sat-dva, dok se sve povrće ne raspadne i šugo ne ugusti. Poslužiti s purom (palentom), njokima ili pireom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....