Trebat će vam:
2 krumpira
1 glavica cvjetače
1 luk
3 režnja češnjaka
4-5 šnita starog kruha
Maslinovo ulje
Sol i papar
Priprema:
Na maslinovom ulju naprije desetak minuta pirjajte luk. Dodajte dva sitno sjeckana režnja češnjaka, pirjajte još minutu pa dodajte na kockice narezan krumpir, a zatim i cvjetaču. Pirjajte 5 minuta pa sve zalijte temeljcem, začinite soli i paprom i kuhajte dok povrće ne omekša. Krumpir je najbolje nasjeckati na sitnije, a cvjetaču na krupnije kako bi se skuhali u isto vrijeme. Dok se juha kuha, u posudi pomiješajte 4-5 žlica maslinova ulja, dodajte protisnuti češnjak, sol i papar. Kruh nasjeckajte na kockice, rasporedite ga po posudi za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje i prelijte maslinovim uljem s češnjakom. Pomiješajte. Pecite u pećnici 5 minuta na 200 stupnjeva, povremeno provjerite. Kada je povrće omekšalo, prebacite ga u blender i napravite krem juhu. Začinite po želji i poslužite uz hrskave kockice kruha.