RUČAK USRED TJEDNA

Skuhajte krem juhu od krumpira i cvjetače i poslužite je uz hrskavi kruh s češnjakom

 Deposit Photos/
Napravite zasitnu krem juhu pa je dodatno "pojačajte" aromatičnim hrskavim kockicama kruha

Trebat će vam:

2 krumpira

1 glavica cvjetače

1 luk

3 režnja češnjaka

4-5 šnita starog kruha

Maslinovo ulje

Sol i papar

Priprema:

Na maslinovom ulju naprije desetak minuta pirjajte luk. Dodajte dva sitno sjeckana režnja češnjaka, pirjajte još minutu pa dodajte na kockice narezan krumpir, a zatim i cvjetaču. Pirjajte 5 minuta pa sve zalijte temeljcem, začinite soli i paprom i kuhajte dok povrće ne omekša. Krumpir je najbolje nasjeckati na sitnije, a cvjetaču na krupnije kako bi se skuhali u isto vrijeme. Dok se juha kuha, u posudi pomiješajte 4-5 žlica maslinova ulja, dodajte protisnuti češnjak, sol i papar. Kruh nasjeckajte na kockice, rasporedite ga po posudi za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje i prelijte maslinovim uljem s češnjakom. Pomiješajte. Pecite u pećnici 5 minuta na 200 stupnjeva, povremeno provjerite. Kada je povrće omekšalo, prebacite ga u blender i napravite krem juhu. Začinite po želji i poslužite uz hrskave kockice kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:20