Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 paket (250 g) prhkog tijesta
- 300 g svježeg lososa
- 250 g svježeg špinata
- 100 g skuhane žute riže
- 1 češanj češnjaka
- 25 g odkoštenih maslina
- 75 g feta sira
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Zapecite pitu s lososom u kalupu za pečenje dijametra 24 cm. Zagrijte pećnicu na 200°. Tijesto ravnomjerno rasporedite po kalupu. Namastite stranice tijesta maslinovim uljem. Raspodijelite žutu kuhanu rižu da pokrije dno. Ne smeta ako i malo prelazi.
2. korak
Blanširajte kratko špinat s češnjakom i posložite ga po riži. Losos narežite na komade, ali ne pretanke i obilno posipajte s feta sirom i maslinama. Pecite 20 minuta
Rudolph van Veen, slavni kuhar 24Kitchena za čitatelje Dobre hrane otkrio je nekoliko svojih recepata
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....