RUDOLPH VAN VEEN

Slavni chef i slastičar u Varaždinu pripremao piletinu i lososa - s čokoladom

Zvijezda gastronomskog kanala 24Kitchen, nasmijani Nizozemac s golemom bazom fanova, ponovno gostuje u Hrvatskoj

Rudolph Van Veen pripremio je u Varaždinu dva slana jela

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

S dva slana jela koja je pripremio u varaždinskom KAS event & club centru nizozemski chef Rudolph van Veen, započeo je svoj drugi posjet Hrvatskoj.

Rudolph, jedna od najvećih zvijezda gastronomskog TV-kanala 24Kitchen, pripremio je najprije jelo inspirirano meksičkom kuhinjom - pileće ražnjiće marinirane u začinima i kakao-prahu sa salsom pico de gallo, uz dodatak malo otopljene tamne čokolade. I u drugom jelu jedan od sastojaka bila je čokolada, ali bijela. Uz losos sa salatom od cikorije i rikole, napravio je dressing s "vodom od bijele čokolade". U kuhinji mu se pridružio nagrađivani mladi hrvatski chef Marin Pozder.

image

Rudolph van Veen, Doris Pincic Guberovi i Marin Pozder.

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Odgovarajući na pitanja voditeljice Doris Pinčić koja je i sama velika obožavateljica i Rudolphu je donijela kolač s jagodama koji je pripremila, dobro raspoloženi chef otkrio je mnogo malih tajni za ukusnija jela. Pokazao je nekoliko zgodnih trikova koji olakšavaju svakodnevno kuhanje, ali i ispričao neke tajne iza scene snimanja kulinarskih emisija u čemu ima golemo iskustvo - kroz svoje serijale poput Jednostavnih jela i Rudolphove pekarnice podijelio je s publikom više od 700 recepata. Objavio je i nekoliko knjiga, te radio različite posebne projekte. On je, inače, jedan od rijetkih u kulinarskih stručnjaka s titulama master chefa i master pâtissiera, pa gledatelji u njegovim emisijama uživaju i u slanim jelima i u slasticama,a sljedeće godine slavi 40 godina profesionalnog rada. I još uvijek nije izgubio ni mrvicu entuzijazma, ni želju za otkrivanjem novih recepata i usavršavanjem starih.

- Uvijek se nadam da će ljudi koji gledaju ono što radim, što im pokazujem, odlučiti sami pokušati pripremiti neko jelo, da će se ohrabriti i više kuhati. - rekao je Rudolph u Varaždinu.

Iako fanove ima posvuda, sebe ne smatra zvijezdom.

- Zvijezda je hrana na tanjuru - objasnio je - I zvijezda je onaj tanjur koji ostaje prazan nakon što smo ga ‘počistili‘ uživajući u jelu.

image

Rudolph van Veen

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Ovaj posjet Hrvatskoj, omiljeni chef iskoristit će i da kuša mnogo više jela iz hrvatske kuhinje, što mu tijekom njegova prvog posjeta 2014. godine - osim štrukli i pašticade koji su ga oduševili - nije uspjelo. Sada se nada da će imati više vremena za uživanje u našoj hrani.

Hrvatski fanovi imaju priliku s Rudolphom van Veenom družiti se u petak, 12. svibnja, od 18 sati u zagrebačkom City Centeru one East, gdje će pred publikom pripremiti jedan od svojih poznatih recepata.

image

Morana Zibar i gastro influenceri Hungry Mile i Sandra Roncevic.

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Uz Rudolpha, svoje kulinarske vještine će pokazati Morana Zibar, lovkinja iz kviza Potjera, gastro bloger Mile Butorac poznat kao Hungry Mile te gastro blogerica Sandra Rončević. Oni će pokušati utvrditi tko je od njih troje najbolji i to rekonstruirajući jelo Rudolpha van Veena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 08:26