Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg bizona
- 1 sok jedne kruške
- 1 žlica senfa
- 3 žlice ulja
- 40 dag sjeckanog luka
- 10 dag češnjaka
- 0,5 l temeljca od povrća
- 2 dcl vrhnja za kuhanje
- 20 dag crnih truba
- malo brašna
- jaje
- prezle
Priprema
1. korak
Meso narezati na kockice i marinirati s navedenim namirnicama 12 sati u hladnjaku. Popržiti meso na dvije žlice vrućeg ulja, dodati sjeckani luk 40 dkg, češnjak 10 g, žlicu senfa i pola litre temeljca od povrća. Kuhati na laganoj vatri.
2. korak
Kad meso omekša dodati 2 dl vrhnja za kuhanje i 20 dag crnih truba, posoliti, popapriti. 20 dag opranih i osušenih truba uvaljati u brašno, jedno razmućeno jaje i prezle, te pržiti u dubokoj masnoći. Izvaditi na kuhinjski papir.
3. korak
Poslužiti ragout s pohanim trubama. Drugi način posluživanja je kao pastirska pita. U vatrostalnu posudu položite ragu, a na vrh nanesite pire krumpir i par žlica prezla, zapecite u pećnici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....