Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu službeno počinje mnogima omiljeno doba godine. Kreće blagdanska groznica koja traje cijeli prosinac. U gradu Zagrebu, ali i diljem cijele Hrvatske na trgovima i terasama kafića i restorana tada zamirišu najfinija jela, slastice, kuhano vino i ukusni bezalkoholni napici. Zanimljiva je ideja dio te predbožićne atmosfere preseliti u svoj dom za odabrani krug. Samozatajni gastro znalci konačno mogu dobiti svojih pet minuta slave i prijateljima servirati slasne zalogaje.
Neće tu nedostajati ni blagdanske atmosfere, ni glazbe, a ponajmanje jela jer je u konačnici to i smisao adventa. Što zaista očekujemo od tih zalogaja, ovisi o osobnim afinitetima. Mnogima je prva asocijacija nešto fino, sočno i začinjeno, a to nije teško postići uz malo truda i pomoć ekipe.
Kao lagani uvod tu su falafel, povrće u tempuri ili focaccia koja se fino sljubljuje s kombinacijom grčkog jogurta i aromatizirane mini rajčice.
FOCACCIA S UMAKOM OD JOGURA I RAJČICAMA
Ljubitelje mesa oduševit će hrskavo i ukusno carsko meso ili, pak, pulled pork (trgana svinjetina) s dodatkom povrća i umaka.
CARSKO MESO S CRVENIM ZELJEM I UMAKOM OD SENFA I MEDA
PULLED PORK U DOMAĆIM BRIOCHE PECIVIMA
Tu je i domaća kobasica koja je zaštitni znak svakog božićnog događanja na otvorenom. Uz džem od luka i umak na bazi hrena bit će savršen užitak za nepce.
KOBASICA U PECIVU S UMAKOM OD HRENA I DŽEMOM OD LUKA
Na kraju večer začinite toplim slatkim churrosima s obiljem cimeta i čokolade i raskošnim vrućim napitkom. Inspirirajte se našim editorijalom, proučite recepte i napravite meni po svom guštu za veselo druženje, pa makar u vlastitom dvorištu.
VRUĆI ČOKOLADNI NAPITAK S AROMOM PEPERMINTA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....