Trebat će vam:
1 luk
2-3 mrkve
1 srednja tikvica
1 konzerva slanutka
2 šake tjestenine
Ribani sir prema želji
Peršin i bosiljak
1 lovorov list
2 žlice umaka od rajčice
Maslinovo ulje
Sol i papar
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk, a zatim dodajte nasjeckanu mrkvu. Kratko pirjajte pa dodajte i tikvicu, a onda dodajte umak od rajčice, začinite soli i paprom, ubacite lovorov list i pustite da se krčka 5 minuta. Potom dodajte temeljac ili vodu i kuhajte dok mrkva gotovo u potpunosti ne omekša. Ubacite slanutak i tjesteninu i kuhajte dok tjestenina nije gotova, a juha ne postane gušća i kremastija. Poslužite toplo i pospite svježe sjeckanim začinskim biljem i malo ribanog sira prema želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....