Neka vam ovaj tjedan na meniju budu jela za koja vrijedi uložiti malo više truda kako biste imali finu hranu danima ili pak brzi i jednostavni recepti gotovi u tren oka. Tjedan započnite iskorištavanjem ostataka od dana ranije i napravite tortilje, a zatim nastavite ukusnim jelom na žlicu koje se najbolje slaže uz sve hladnije dane - gustom juhom od krumpira. Sredinom tjedna napravite svinjetinu u bogatom umaku od rajčice s njokima, a zatim se u četvrtak okušajte u pripremi jednostavne palačinke od jaja. Za kraj radnog tjedna napravite salatu od tune, a zatim za vikend pripremite sočnu mesnu štrucu i aromatično pile. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Nema potrebe za bacanjem, ostatke nedjeljnog pileta pomoću tortilja pretvorite u današnji brz i ukusan ručak. Jednostavno natrgajte piletinu, spojite je s umacima i povrćem i napravite sasvim novo jelo.
UTORAK
Ovo jednostavno, a jako zasitno i aromatično jelo na žlicu uvrstite na svoj repertoar provjerenih klasika. Za pripremu će vam trebati tek nekoliko sastojaka.
SRIJEDA
Ovo bogato jelo zagrijat će vas na posebno hladne dane. Odmah pripremite dvostruku količinu kako biste imali dovoljno za smrznuti pa vadite po potrebi u trenucima kada nemate vremena za kuhanje ili je dan na poslu jednostavno bio predugačak.
ČETVRTAK
Jela od jaja nisu rezervirana samo za doručak ili večeru, mogu biti i fini ručak ako posegnete u ladicu sa začinima i pretvorite ih u aromatičnu palačinku.
PETAK
Gotovo za čas, ovo jelo odlično je rješenje kada vam nedostaje inspiracije, a želite napokon potrošiti zalihe konzervirane hrane. Zaigrajte se dodacima i napravite zasitnu salatu po samo svom guštu.
SUBOTA
Nekoliko pomno odabranih sastojaka i vatrostalna posuda dovoljni su da u pećnici spremite ovo pečenje koje će vam trajati danima. Toplo poslužite uz pire krumpir i salatu, a hlane komade mesne štruce upakirajte u slasne sendviče.
NEDJELJA
Napravite mali zaokret kod klasične pripreme cijelog pileta pa mu dodajte i dvije glavice koromača. Pripremljeno na ovaj način bit će aromatično i bogato okusom, a sve to od tek nekoliko sastojaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....