OVO BAŠ VOLIMO

Hrskave pohance možete napraviti i bez litre ulja, evo dobrog recepta

 Maggie Yahvah /Getty Images
Mrvice, grčki jogurt i piletina, pokoji začin i malo maslaca sastojci su koji su vam potrebni za slasne, hrskave pohance iz pećnice ili friteze na vrući zrak

Trebat će vam:

1 kg otkoštene piletine

200 g krupnijih krušnih mrvica (panko)

100 g sitnijih krušnih mrvica

1 šaka usitnjenih sjemenki ili orašastih plodova prema želji (bučine, suncokretove, lješnjaci...)

300 g grčkog jogurta

1 žličica soli

papar

prstohvat kumina

malo curry praha prema želji

maslac

Priprema:

Komade piletine stavite u zdjelu, dodajte grčki jogurt, malo limunova soka, sol, papar, kumin i curry ako ga koristite. Pustite da tako stoji barem pola sata, a najbolje preko noći u hladnjaku. U drugoj posudi pomiješajte krušne mrvice i orašaste plodove ili sjemenke. Svaki komad mesa uvaljajte u tu mješavinu i slažite na papir za pečenje. Na svaki komad stavite listić maslaca. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta, preokrenite pa pecite još 10-15 minuta s druge strane. Ovisno o debljini i veličini komada mesa. Ako meso pečete u fritezi na zrak, napravite isto i pecite 20 minuta s jedne strane, pa još 10 minuta s druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2024 09:22