Trebat će vam:
1 kg otkoštene piletine
200 g krupnijih krušnih mrvica (panko)
100 g sitnijih krušnih mrvica
1 šaka usitnjenih sjemenki ili orašastih plodova prema želji (bučine, suncokretove, lješnjaci...)
300 g grčkog jogurta
1 žličica soli
papar
prstohvat kumina
malo curry praha prema želji
maslac
Priprema:
Komade piletine stavite u zdjelu, dodajte grčki jogurt, malo limunova soka, sol, papar, kumin i curry ako ga koristite. Pustite da tako stoji barem pola sata, a najbolje preko noći u hladnjaku. U drugoj posudi pomiješajte krušne mrvice i orašaste plodove ili sjemenke. Svaki komad mesa uvaljajte u tu mješavinu i slažite na papir za pečenje. Na svaki komad stavite listić maslaca. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta, preokrenite pa pecite još 10-15 minuta s druge strane. Ovisno o debljini i veličini komada mesa. Ako meso pečete u fritezi na zrak, napravite isto i pecite 20 minuta s jedne strane, pa još 10 minuta s druge.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....