Još jedan jesenski tjedan pred nama započinjemo pripremom istih takvih jela. Na meniju je juha od buče, a odmah zatim i piletina u umaku od gljiva. Sredinom radnog tjedna kuhamo gusto varivo s ječmom i keljom, a zatim radimo i jednostavnu tjesteninu s mljevenim mesom. Petak je dan za ribu pa je pakiramo u paketiće od papira za pečenje, a za vikend radimo hrskave i slasne popečke od krumpira i pohance za koje vam neće trebati litra ulja. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Kod pripreme ove juhe od buče razmislite o tome da ovog puta koristite pećnicu, a štednjak upalite tek na kraju. Bit će bogatija, punijeg okusa i još bolja.
UTORAK
Piletinu ovog tjedna radimo u jednostavnom umaku od gljiva. To mogu biti šampinjoni, koji su lako dostupni u svakom supermarketu, a koristiti možete i vrganje, sunčanice, bukovače...
SRIJEDA
Umjesto klasičnog variva s keljom, u koje ćete dodati krumpir i mrkvu, ovog puta okušajte se u pripremi variva s keljom i ječmom. Kombinaciji dodajte i kobasice, malo slanine pa sve zajedno poslužite samostalno ili uz krišku svježeg ili tostiranog kruha.
GUSTO VARIVO S JEČMOM I KELJOM
ČETVRTAK
Gusti umak od mljevenog mesa možete napraviti u manje od sat vremena, a zatim sve zajedno pomiješati s tjesteninom. Kombinaciji dodajte i malo sira pa dodatno zapecite i jednostavan, a tako dobar ručak gotov je brže nego što možete zamisliti.
PETAK
Ribu u škartocu možda ste već isprobali, a sada vam donosimo jednostavan recept kako da je pripremite kod kuće. Trebat će vam tek nekoliko začina, malo maslinova ulja i limun.
SUBOTA
Od kilograma krumpira napraviti možete hrskave popečke kojih će se tražiti komad više. Poslužiti mogu i kao prilog uz mesna i riblja jela, ali i kao samostalno jelo kojem ćete dodati još samo umak od grčkog jogurta i dobru, svježu, sezonsku salatu.
NEDJELJA
Slasne pohance možete napraviti i bez litre ulja. Panirajte ih u jogurtu i mrvicama pa ih ispecite u pećnici ili fritezi na vrući zrak. Od masnoće trebat će vam samo malo maslaca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....