Kišni tjedan započinjemo lagano, pripremajući jelo u kojem glavnu ulogu igraju jučerašnji ostaci, a koje dodajemo jednostavnoj riži s graškom. Nastavljamo zatim povrtnom zdjelicom s humusom, a sredinom tjedna kuhamo brzo varivo sa slanutkom, špinatom i kobasicama. U četvrtak je na redu trgana piletina s grahom i cheddar sirom, a u petak radimo jednostavne popečke od cvjetače s dimljenim lososom. Za vikend se ponovno vraćamo kobasicama i radimo ih u tijestu, a zatim u nedjelju kuhamo mesne okruglice koje ovog puta završavamo u pećnici. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Kada vam ostane nedjeljnog pečenja, a ne jede vam se dva dana ista stvar, razmislite o tome da ga ubacite u lonac s rižom i graškom. Dodati možete začine po želji, komadiće slanine ili drugih mesnih dodataka, a zatim sve zajedno poslužiti uz zdjelu svježe salate.
RIŽA S GRAŠKOM I OSTACIMA PILETINE
UTORAK
Vjerojatno najjednostavniji ručak koji možete zamisliti možete napraviti od pečenog povrća, a da biste cijelu stvar pojačali, dodajte mu i jednostavan humus. Dok se povrće peče, a humus je u blenderu, napraviti možete i jednostavne kruščiće s jogurtom koji se peku na tavi ili kratko na tavi zagrijati kupovne tortilje pa ih poslužiti uz jelo.
SRIJEDA
Izbor variva srijedom ovog puta pao je na kombinaciju slanutka i špinata. Ono može ostati povrtno, ali mu dodati možete i par kobasica koji ste nasjeckali na kolutiće pa dodatno "pojačati" cijelu stvar.
VARIVO SA SLANUTKOM I KOBASICAMA
ČETVRTAK
Još jedno prilično jednostavno, a zasitno i jelo koje bi se moglo svidjeti baš svima za stolom jest kombinacija trgane piletine, graha i riže. Sve zajedno skuhajte, a zatim pospite sirom pa zapecite u pećnici. Bogato, zasitno i slasno!
PETAK
Riba petkom ne mora biti komplicirana. Ovog puta napravite jednostavne popečke od cvjetače, poslužite ih uz umak od jogurta i kojim komadićem dimljenog lososa. Jelu možete, ali i ne morate dodati kruh, ali salata je poželjan dodatak.
POPEČCI OD CVJETAČE S DIMLJENIM LOSOSOM
SUBOTA
Kobasice na ovaj način do sada možda još niste isprobali, a mogle bi vas prilično iznenaditi. Napravite jednostavnu smjesu od mlijeka, jaja i brašna, njima prelijte kobasice i sve zajedno ispecite u pećnici. Uz to, poslužiti možete umak ili salatu i ručak je već gotov.
NEDJELJA
Na kraju tjedna, mesne okruglice ovog puta napravite na malo drugačiji način. Ispecite ih pa skuhajte u umaku od rajčice, a zatim sve pospite topivim sirom i ubacite u pećnicu. Slasno i ukusno, ovo jelo bit će odlično ako ga poslužite u sendviču, ali i uz prilog kao što je pire krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....