RIBA ZA RUČAK

Ovako pripremljen morski pas neće vam oduzeti previše vremena, a svi će tražiti porciju više

 Ante Cizmic /Cropix
Ovaj recept s nama je podijelila talentirana Ivana Gamulin iz splitskog restorana Villa Spiza

Trebat će vam:

očišćeni morski pas oko 1 kg

kapari

limun

maslinovo ulje

sol, papar

Priprema:

U kipuću presoljenu vodu staviti morskog psa kojeg smo izrezali na fete debljine palca i kuhati nekoliko minuta odnosno dok meso ne pobijeli. Izvaditi da se prohladi. Jedan-dva limuna izrezati na tanke ploške. A od soka još jednog limuna napraviti u blenderu emulziju s oko decilitar maslinova ulja. Potom u prikladnu dublju posudu poslagati red mesa, staviti ploškice limuna, malo popapriti te obilnije posuti kaparima, sve politi s malo emulzije. Tako slagati red po red dok ne potrošimo meso. Posudu malo protresti i staviti u hladnjak da se marinira barem jedan dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:21