PROVJERENO DOBRO

Imamo recept za najbolju salatu od muzgavaca, vjerujte nam, tražit će se porcija više

 Ante Cizmic /Cropix
Ovaj recept s nama je podijelila talentirana Ivana Gamulin iz splitskog restorana Villa Spiza

Trebat će vam:

oko kilogram očišćenih muzgavaca

maslinovo ulje

2 šake kapara

5-6 inćuna

nasjeckani list peršina

2-3 režnja češnjaka

sok ½ naranče

2 sušene pome

lovor

sol, papar

Priprema:

Muzgavce oprati i staviti da se kuhaju u vodi s malo maslinova ulja, soli, lovorovim listom i nekoliko zrna papra. Kuhati dok ne omekšaju, ovisno o starosti od 40 do 90 minuta. S vremena na vrijeme probati tvrdoću jer, nakon što omekšaju, rado opet postanu tvrdi. Procijediti i prohladiti. U međuvremenu na sitno izrezati kapare, sušene pome, inćune i češnjak. Muzgavce narezati na sitnije komade i pomiješati s nasjeckanom mješavinom te sokom od naranče. Staviti u prikladnu posudu i posuti nasjeckanim peršinom. Salatu možemo poslužiti s nekoliko maslina te sušenim pomama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:28