Trebat će vam:
oko kilogram očišćenih muzgavaca
maslinovo ulje
2 šake kapara
5-6 inćuna
nasjeckani list peršina
2-3 režnja češnjaka
sok ½ naranče
2 sušene pome
lovor
sol, papar
Priprema:
Muzgavce oprati i staviti da se kuhaju u vodi s malo maslinova ulja, soli, lovorovim listom i nekoliko zrna papra. Kuhati dok ne omekšaju, ovisno o starosti od 40 do 90 minuta. S vremena na vrijeme probati tvrdoću jer, nakon što omekšaju, rado opet postanu tvrdi. Procijediti i prohladiti. U međuvremenu na sitno izrezati kapare, sušene pome, inćune i češnjak. Muzgavce narezati na sitnije komade i pomiješati s nasjeckanom mješavinom te sokom od naranče. Staviti u prikladnu posudu i posuti nasjeckanim peršinom. Salatu možemo poslužiti s nekoliko maslina te sušenim pomama.