7 JELA ZA 7 DANA

Ovaj tjedan radimo modernu verziju klasika s piletinom, predobru salatu s ciklom i ‘zelenu‘ slaninu

Novih sedam ideja što spremati tijekom radnog tjedna koji nam slijedi

Iako nas trenutno temperature ozbiljno zbunjuju pa bismo čas jeli nešto toplo, utješno i zasitno, a čas bismo najradije zagrijali rešetku i bacili nešto mesa i povrća na gril dok "uživamo" u južini, uvijek je dobro na jednom mjestu imati više ideja što spremiti sa sezonskim namirnicama, ali i sa sastojcima iz smočnice i zamrzivača. Neka vam ovaj tjedan počne s punjenim pilećim prsima, kao i pečenim prokulicama s mirisnom slaninom. Srijedu se počastite kremastim umakom od bundeve u koji ćete umiješati tjesteninu zabavnog oblika. Neka četvrtak bude posvećen jetricama, dok petak rezervirajte za bogatu salatu s pečenom ciklom. Vikendom najčešće imamo više vremena za kuhanje pa neka se na vašem stolu nađe koje jelo na žlicu, kao i posuda sa slasnim pečenim mljevenim mesom i krumpirom.

PONEDJELJAK

Piletinu u ovom receptu s lakoćom možete zamijeniti puretinom, a nadjev od krem sira, mozzarelle i špinata doraditi i drugim namirnicama i začinima. Isprobajte tako dodati usitnjene sušene rajčice ili čak suhe šljive, usitnjenu šunku, kozji sir ili pak neku treću namirnicu. Naš prijedlog je kombinacija sira i špinata, a rezultat će biti sočni komadi pilećih prsa koji će nestati za čas s tanjura.

PILEĆI FILE PUNJEN SIROM I ŠPINATOM

image
Tatiana Volgutova/Getty Images

UTORAK

Prokulice su povrće koje mnogi isprva odbijaju jesti, no ih ipak zavole s vremenom. Iako postoji bezbroj načina kako ih možete spremati, nekada je najbolje držati se onih najjednostavnijih, a provjerenih metoda. Tako za malo uloženog vremena i truda možete od kelja pupčara dobiti odlično jelo u kojem ćete uživati.

PEČENE PROKULICE SA SLANINOM

image
Gresei/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Jeste li i vi jedva dočekali jesen i vrijeme brojnih jela od bundeve? Ako je tako, onda će vas razveseliti ovaj recept za brzu i ukusnu tjesteninu s kremastim umakom upravo od tog povrća. Bundevi je uvijek dobro dodati i nešto začina, a osobito se dobro slaže s raznim sirevima. Mašnice iz recepta zamijenite tjesteninom drugih oblika, a ako napravite višak pirea, smrznite ga pa iskoristite idući put kada ćete raditi bogatu juhu od bundeve.

MAŠNICE S UMAKOM OD BUNDEVE I PARMEZANOM

image
Anamomarques/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Ljubitelji iznutrica, pozor! Umjesto da ih samo ispečete na naglo, zašto ovaj tjedan jetrice ne biste pripremili u kremastom umaku s malo češnjaka i dimljene paprike? Ovako spremljene jetrice možete poslužiti uz pire od krumpira, rižu ili pak uz tostirani kruh.

PILEĆA JETRICA U KREMASTOM UMAKU

image
Anna_shepulova/Getty Images/istockphoto

PETAK

Neka petak bude rezerviran za laganiji obrok na bazi povrća, a kako bi salata bila raskošnija, kombinirajte pečenu ciklu, razne sireve, tostirane orašaste plodove i umak na bazi meda i senfa.

SALATA S PEČENOM CIKLOM, FETOM I LISNATIM POVRĆEM

image
Manuta/Getty Images

SUBOTA

Kada smo u potrazi za utješnim jelom koji će nas okrijepiti nakon bezbroj subotnjih obaveza, nešto što se jede na žlicu najbolji je odabir. Ako je pritom tu i piletina koju, u slučaju da je ne uspijete u potpunosti pojesti, možete natrgati i ubaciti u brzu salatu za ukusnu večeru, riješili ste dva obroka jednim kuhanjem!

PILEĆI ZABATCI S KRUMPIRIMA I GRAŠKOM

image
Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Za nedjeljni ručak se uvijek vrijedi malo potruditi, a napravite li dovoljno veliku porciju, sigurno će vam nešto ostati i za ponedjeljak, kada se mnogima ustvari ne da kuhati. Pritom je vikend najbolje vrijeme da svratite do omiljenog mesara i tražite da vam samelje kombinaciju mesa po vašem guštu, tako da točno znate što ste spremili za bogati ručak.

MLJEVENO MESO S KRUMPIRIMA

image
Seefoodstudio/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:12