Priprema: 3 sata i 20 minuta • Pečenje: 45 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
180 g brašna
90 g hladnog maslaca
¼ žličice soli
60 ml hladne vode
4 jaja
300 ml vrhnja
½ žličice soli
¼ žličice papra
½ žličice češnjaka u prahu
100 g svježeg špinata
100 g feta sira
1 mladi luk
Priprema:
Stavite brašno i sol u blender i pomiješajte. Dodajte vrlo hladan maslac narezan na male kockice i miksajte dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Polako dodajte vodu dok miksate, dok se tijesto ne sjedini. Razvaljajte tijesto između dva papira za pečenje pa stavite u hladnjak da odstoji na ravnom najmanje sat vremena.
Tijestom obložite dublji kalup za pite, dno izbockajte vilicom pa ponovo stavite u hladnjak da odstoji najmanje 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 180 °C i stavite posudu za quiche obloženu tijestom u zamrzivač dok se pećnica zagrijava. Pecite 15 minuta, zatim izvadite iz pećnice i ostavite sa strane dok pripremate nadjev.
Listove špinata i mladi luk sitno nasjeckajte, a feta sir narežite na kockice.
U velikoj zdjeli umutite jaja s vrhnjem, solju, paprom i češnjakom. Pospite nasjeckani špinat, fetu i mladi luk preko pečenog tijesta i pokrijte tekućinom od jaja i vrhnja.
Pecite 35 do 45 minuta ili dok se sredina quichea ne učvrsti. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....