Ulazimo u drugi školski tjedan, a neki među vama tek su se i vratili s godišnjeg odmora pa će im povratak u svakodnevicu biti nešto teži, nego za "običnog" ponedjeljka. Dozvolite si malo "švercanja" pa umjesto da gubite vrijeme na smišljanje odgovora na ono vječno pitanje - što kuhati, posegnite za našim šalabahterom. Donosimo vam sedam prijedloga, baš koliko je i dana u tjednu. Recepti su to za relativno brz, ali ukusan ručak. Tjedan započinjemo laganom tjesteninom, nastavljamo s receptom za rizi-bizi na način kako ga vjerojatno do sad niste pripremali, u srijedu smo odlučili kuhati povrtno varivo, dok u četvrtak umjesto piletine i riže pripremamo puretinu i heljdu. Mi smo riblje ražnjiće planirali raditi u petak, no možete ih, naravno, pripremiti kad god vam se jedu. U subotu pripremamo lazanje, jer nedjelju želimo uživati u dobrom društvu uz okuse djetinjstva.
PONEDJELJAK
Ako ste zaboravili otići u trgovinu ili mesnicu, ne brinite, za ovo jelo vam ne treba meso, a bit će prefino. Priprema i kuhanje uzet će vam nešto više od pola sata vremena, a sasvim sigurno ćete ga htjeti brzo ponoviti kad vidite kako je jednostavno i ukusno.
UTORAK
Volite li rizi-bizi, a već ste ga se pomalo i zasitili, možda je ovaj recept dobra nadogradnja za jelo kojem teško možete odoljeti. Pripremite rizi-bizi kao inače, no umjesto da ga odmah servirate, oblikujte kuglice, uvaljajte u brašno, jaja i prezle pa ih pržite dok ne dobiju zlatnu boju.
SRIJEDA
Tjedan ne možemo zamisliti bez jela na žlicu, a ako ste se poput nas zaželjeli povrća onda je ovo varivo idealno za vas. U njemu nema mesa, ali vjerujte, nikome neće ni nedostajati. Lijepo je gusto, bogato okusima i začinima, a uz njega možete poslužiti prilog ili domaći kruh.
ČETVRTAK
U posljednje vrijeme sve češće čujemo ljude oko sebe da kažu kako više ne mogu vidjeti, a kamoli jesti piletinu i rižu, zato donosimo ideju za jedno slično, ali okusima bogatije jelo. Piletinu smo zamijenili puretinom, a rižu heljdom i dobili kombinaciju u koju biste se mogli zaljubiti. Isprobajte.
PETAK
Odaberite omiljenu ribu, filetirajte je ako već nije filetirana, a potom nanižite na ražnjiće i ispecite na grill tavi ili u pećnici. Omiljena marinada neka vam bude pri ruci, jer kad krenete jesti ovako pripremljenu ribu, nećete željeti stati dok ne ispraznite cijeli tanjur.
SUBOTA
Ove lazanje super su ideja jer su preukusne i hladne, a sjajna su promjena i za sve one koji traže alternativu na klasične lasagne bolognese. Osim toga, dobre su i zato što ih možete pripremiti danas, pa ne morate kuhati sutra, a to u današnjem užurbanom tempu života, zaista zlata vrijedi.
NEDJELJA
Malo smo se prisjetili djetinjstva, kada smo se za ručak okupljali oko bakinog stola. U tim prigodama nekad bi se na stolu našli kotleti s pireom od krumpira i grašak. Ako ste se i sami poželjeli okusa tradicije i bakine kuhinje, neka vam ovo jelo bude inspiracija za nedjeljni ručak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....