Trebat će vam:
450 g mljevene puretine
30 g krušnih mrvica
1 veliko jaje
2 žlice mješavine meksičkih začina (luk, češnjak, čili, kumin, paprika, origano…)
1 žlica maslinova ulja
1 srednji luk
2 paprike babure
sol i papar
250 ml pilećeg temeljca
1 žlica kukuruznog škroba
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Veliki lim obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte puretinu, krušne mrvice, jaja i začine. Dobro izmiješajte i od smjese oblikujte 12 do 16 okruglica. Prebacite mesne okruglice u pripremljeni lim i pecite 20 do 25 minuta, dok ne porumene i ispeku se. U međuvremenu zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i papriku i pecite tri do pet minuta dok ne omekšaju i lagano ne zagore. Povrće posolite i popaprite. Otopite kukuruzni škrob u temeljcu i dodajte smjesu u tavu. Zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte dok se umak ne zgusne. Kada su mesne okruglice gotove, dodajte ih u tavu. Kuhajte svega par minute da se sve poveže. Poslužite s rižom.