Još jedan zimski tjedan započinjemo jednostavnim jelom uz koje možete iskoristiti i ostatke pečenja. Radimo, naime, kukuruzne muffine koji mogu poslužiti kao sendvič, užina ili prilog, a ponijeti ih možete i na posao. Nastavljamo gustom juhom od cvjetače, a zatim radimo i hrskave prutiće od palente. U četvrtak su na meniju brzi zalogaji od lisnatog tijesta, u petak radimo brancina iz pećnice, a za vikend kremastu tjesteninu sa špinatom i sočnu piletinu iz pećnice.
PONEDJELJAK
Ovi kukuruzni muffini mogu biti odlična ideja ponedjeljkom, kada vam ostane kakav komad mesa od nedjeljnog pečenja koji zatim možete upakirati u peciva pa poslužiti kao sendvič ili od mesa jednostavno napraviti kremastu paštetu. Osim toga, muffine možete poslužiti i kao prilog varivima i jelima s umacima ili jednostavno uz namaze kao što su krem sir ili čak ajvar.
UTORAK
Bez dobre juhe nema tjednog menija. Ovog puta radimo kombinaciju cvjetače i krumpira, a rezultat je gusto, zasitno jelo na žlicu kojem ćete se vjerojatno poželjeti vratiti.
GUSTA JUHA OD CVJETAČE I KRUMPIRA
SRIJEDA
Umjesto klasičnih krumpirića, razmislite o tome da napravite prutiće od palente. Poslužiti ih možete uz klasične umake kao što su kečap i ajvar, a napraviti možete i umak od sira tako da u topli bešamel umiješate, primjerice, cheddar i malo ljutog umaka po želji.
ČETVRTAK
U četvrtak radimo brze hrskave zalogaje sa sirom i tikvicama koje su odlična ideja i za ručak na poslu. Poslužiti ih možete same, a dobro se slažu i uz čašu jogurta.
HRSKAVI ZALOGAJI OD LISNATOG TIJESTA I SIRA
PETAK
Kraj radnog tjedna rezerviran je za slasnu ribu. Ovog puta napravite je u kombinaciji s krumpirom. Sve zajedno ubacite u pećnicu i uživajte u jednostavnom, a uvijek ukusnom ručku.
SUBOTA
Kremasta tjestenina uvijek je dobra ideja. Napravite umak od špinata, dodajte začine po želji, a u kombinaciju možete ubaciti i tunu iz konzerve ili komadiće piletine koje ste najprije dobro zapekli sa svih strana.
KREMASTA TJESTENINA SA ŠPINATOM
NEDJELJA
Piletina s gljivama na ovaj način priprema se brzinski, a ukusna je i poslužiti je možete kako za ručak usred radnog dana, tako i za raskošniji obiteljski ručak nedjeljom. Dodajte i prilog po želji, primjerice pire krumpir, kremastu palentu ili heljdu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....