Trebat će vam:
2 kg pilećih krilaca
1 žlica praška za pecivo
2 žličice papra s limunom
korica od 1 limuna
maslinovo ulje
4 žlice maslaca
3 žlice meda
2 žlice tabasca po želji
sol i papar po potrebi
Priprema:
Pileća krilca osušite papirnatim ručnicima. Stavite žičanu rešetku preko lima za pečenje obloženog papirom za pečenje. Rešetku lagano premažite maslinovim uljem. Zagrijte pećnicu na 230°C. Premažite krilca paprom, limunovom koricom i praškom za pecivo. Dodajte piletinu u jednom sloju na rešetku i ostavite oko 30 minuta prije kuhanja. Pecite krilca 45 minuta i izvadite ih iz pećnice. Krilca trebaju biti hrskava i zlatno smeđa. U međuvremenu u manjem loncu rastopite maslac na srednje laganoj vatri, dodajte ljuti umak i med, pa pirjajte oko 5 minuta. Dodajte svježe mljeveni crni papar, sol po potrebi i malo svježeg soka od limuna. Ubacite krilca u veliku zdjelu za miješanje s umakom od meda. Osigurajte da su krila ravnomjerno premazana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....