Sezona jagoda je pri kraju, a sezona marelica tek počinje pa, odaberite želite li se na najbolji način pozdraviti s omiljenim proljetnim plodovima ili poželjeti dobrodošlicu ljetu sočnim narančastim plodovima, zasučite rukave i bacite se na pripremu jer, vrijeme je za slasne štrudle. I ne brinite ako baš i niste vješti s pripremom domaćeg vučenog tijesta, uz ovakve fine nadjeve, nitko za tijesto vjerojatno neće ni pitati.
RECEPT IZ STARE BILJEŽNICE
Recept za štrudlu s jagodama jedne je godine s nama podijelila blogerica i kreatorica sadržaja Janja Benić i od tada je se sjetimo svake godine s pojavom prvih domaćih jagoda. Janji je recept ustupila njezina majka Nadica Jozić-Borić, inače iskusna kućna kuharica i slastičarka, pa s njime ne možete previše pogriješiti. One spretnije moglo bi razveseliti i to da je Janjina majka zapisala i recept za tijesto pa, ako se osjećate posebno entuzijastično i imate vremena, svakako razmislite da preko stola prebacite čisti stolnjak i okušate se i u tome. Iako ne bježimo od kupovnih kora, osjećaj kada se ispeče štrudla s domaćima ipak je malo bolji.
JOŠ MALO PA LJETO
Naginjete li ipak više voću kao što su breskve i marelice, onda će vas sigurno zainteresirati naš provjereno dobar recept za štrudlu od marelice. Punjena je sočnim plodovima začinjenim s malo šećera i cimeta, a želite li se dodatno zaigrati, dodati možete i malo vanilije, tonke, ribane korice limuna i sok, malo papra ili drugi začin po želji.
U ovom ćete receptu također pronaći i upute za razvlačenje tijesta, ali u slučaju da zbilja nemate vremena ili više volite punije, maslačasto tijesto, marelice uvijek možete umotati i u kupovno lisnato tijesto. Pripazite samo da birate ono na kojem stoji oznaka da je napravljeno s maslacem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....