OBOŽAVAMO

Tri štrudle koje motamo ovog vikenda! Jedna podsjeća na pizzu, drugu radimo dva dana zaredom, a treća je najslađa od svih

Kod nas to ide ovako: pizza štrudlu radimo za najmlađe i one najveće ljubitelje pizze, ona s tikvicama obavezna je za ljetni gušt, a ona s bobičastim voćem apsolutni je ljetni favorit

Nakon što smo čuli da ovog vikenda ponovno dolaze visoke temperature, odmah smo se bacili na razmišljanje o što jednostavnijem, bržem, praktičnijem, a ukusnom i slasnom ručku. Ljetne štrudle prve su nam pale napamet pa smo odlučili izdvojiti tri recepta kojima se uvijek rado vraćamo.

image
Berislava Picek/Cropix

Volimo ih zato što priprema ne oduzima previše vremena ako koristite gotove kore, što vam po ovim vrućinama nitko neće zamjeriti, a uvijek su ukusne, svi ih vole i mogu biti dobra opcija za sva tri obroka u danu – od doručka do večere. Poslužite ih još tople i gledajte kako se posuda za pečenje brzinski prazni, a ako i uspijete sačuvati koji komad, slane varijante uvijek će biti odlične ako ih kasnije u danu ili za sutrašnji doručak poslužite uz žlicu grčkog jogurta. Slatku štrudlu, pak, pospite šećerom u prahu i u svako doba dana poslužite uz kuglicu sladoleda, za maksimalno osvježenje.

PIZZA ŠTRUDLA

Jede vam se pizza, a baš vam se i ne mijesi tijesto i čeka satima da biste dobili točno onakvu kakvu ste zamislili? Ne brinite, jer ova pizza štrudla iduća je najbolja pizza stvar koju možete napraviti. Recept nam je svojevremeno otkrio Marko Gržin, lovranski šaptač rajčicama, i toliko nam se svidio da mu se od tada vraćamo često, posebice u kasnije ljeto kada su rajčice na svom vrhuncu i sve što im volimo dodati je tek malo bosiljka, maslinovo ulje i mozzarella.

RECEPT VAS ČEKA OVDJE

image
Marko Miscevic/Cropix/

ŠTRUDLA S TIKVICAMA

Na pripremu ove štrudle možete se baciti i odmah, ako pri ruci imate svježi sir i tikvice, jer već sutra poželjet ćete je ponoviti. Priprema uopće nije komplicirana i traje svega nekoliko minuta, a od jednog pakiranja kora dobit ćete punu posudu za pečenje tankih, hrskavih smotuljaka nakon kojih će vam prsti ostati masni i svi za stolom će vas pitati kako ste uspjeli napraviti tako dobru štrudlu.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Lidija Lončarić/

SLATKA LJETNA ŠTRUDLA

Nema nam ništa draže od ljetnog voća upakiranog u kore za savijače, koje zatim poslužujemo još vruće, i to uz kuglicu finog sladoleda od vanilije. Obožavamo štrudle s bobičastim voćem i zato ovu, recept za koju nam je dala naša suradnica Slavica Šagolj, svrstavamo među ultimativne ljetne favorite.

RECEPT JE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 15:06