Tjedan smo ovog puta odlučili započeti klasikom iz djetinjstva, kremastim špinatom za pripremu kojeg će vam trebati svega nekoliko sastojaka, a najbolje će se složiti s pire krumpirom i jajima na oko. Nakon špinata, nastavljamo lagano pa tako u utorak radimo jednostavan umak od rajčice i patlidžana i poslužujemo ga uz kremastu palentu, a u srijedu se već bacamo na kuhanje variva. Ovog puta u pitanju je kombinacija krumpira i svinjetine. Četvrtak smo rezervirali za jednostavna, ljepljiva krilca s medom i senfom, a u petak radimo lignje sa slanutkom na žlicu.
Posebno nas veseli i subotnji ručak. Pripremamo, naime, jastučiće od krumpirovog tijesta, a zatim ih poslužujemo uz slaninu i kobasicu. Na kraju, za raskošan nedjeljni ručak ovog puta radimo slasnu patku, a dok je meso u pećnici, preostaje nam vremena i za pripremu domaćih mlinaca. Recepte s ovotjednog menija potražite u nastavku. Dobar tek!
PONEDJELJAK
UTORAK
PALENTA S PATLIDŽANOM I RAJČICOM
SRIJEDA
VARIVO SA SVINJETINOM I KRUMPIROM
ČETVRTAK
LJEPLJIVA KRILCA S MEDOM I SENFOM
PETAK
SUBOTA
NEDJELJA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....